Årets fyra årstider ger möjlighet för omväxlande och behövda prylar som kan förvandlas till reklamprodukter. Årstiderna förser investerarna av reklamprodukter ett unikt tillfälle att ge folk något de behöver. Samtidigt ger det ökad spridning av just din produkt och budskap. Därför är det viktigt att anpassa sina reklamprodukter efter den nuvarande årstiden.

Under sommartid

Sommaren är ett alldeles utmärk tillfälle för användningen av olika reklamprodukter. Den höga temperaturen och den nästan dagliga solen gör behovet av värmeminskande varor högt. Tryckta huvudbonader som kepsar och solhattar samt även solglasögon blockerar solljus och används dagligen. Mer och mer folk går till stranden och då blir tryckta frisbees, vattenpistoler, badbollar, badringar och andra strandleksaker högt önskade. Även svalkande kläder som T-shirts och linnen blir ett bra alternativ under denna period

Under vintern

I vintertidens kalla klimat uppstår behov av värme, vilket ger möjlighet för en mängd olika reklamprodukter. Kläder som jackor, vantar och mössor är högt önskade under den här säsongen och fungerar alldeles utmärkt. Dessa används även ofta både i staden och på landet där budskapet når många förbipasserande. Porslinsmuggar och termosar för varm dryck är också ett vanligt alternativ och ger daglig värme till de frusna kunderna. Det ständiga mörkret ger läge för reflexer och reflexvästar som definitivt kommer att synas.

Under våren/hösten.

Eftersom våren och hösten inte skiljer sig så mycket liknar dess alternativ för reklamprodukter varandra. Under lite regnigare och ruskigare perioder blir behovet av jackor, regnkläder och paraplyn högt. Dessa fungerar alldeles utmärkt som reklamprodukter. Efter sommarens slut är semestertiderna över och många börjar jobba i gen. Därför blir hösten ett bra läge för kontorsverktyg som pennor och suddgummin. Under våren blir många sugna på att komma ut och träna efter vinterns mörker och kyla. Då kan tryckt träningsutrustning som svettband, fotbollar, vattenflaskor, golfbollar och liknande göra succé. Andra produkter för utomhusanvändning är termosar, väskor, kylväskor och liknande.