En stor mängd olika sorters reklamprodukter ger många möjligheter. Däremot kan det ibland vara överväldigande med ett så stort utbud. Därför är det viktigt att fundera på vilken sorts reklamprodukt som passar just din bransch.

Matcha dina reklamprodukter med din bransch

Att använda rätt sorts reklamprodukt till rätt sorts bransch är mycket viktigt. Är du ägare av ett rosteri eller kaffehus kanske paraplyer eller reflexvästar inte är det bästa alternativet. Inte för att ett paraply är en dålig idé men det är heller inte det bästa. Ett bra alternativ är servera kaffet i pappersmuggar med din logga på. Många köper kaffe för att sedan ta med det vidare till nästa destination och visar på så sätt upp din logga. Porslinsmuggar är heller inte en dum idé. Erbjud kunden köp av porslinsmuggar med din logga på och tjäna lite extra samtidigt.

Tänk på att ålder även spelar en stor roll. En leksaksaffär bör ha reklamprodukter som gratis strandleksaker, vattenpistoler, kortlekar och liknande. Ett annat exempel kan vara en butik som säljer sportkläder och sportutrustning. Här finns det gott om material att använda som reklamprodukter. En idé kan vara att ge gratis vattenflaskor eller fotbollar vid köp av en annan vara. Eller så kan du erbjuda köp av sportkläder, golfbollar, handbollar, gymväskor och mer med din logga på. Här kan det vara bra att skippa gratis godis och choklad.

Använd fantasin

I slutändan är fantasin det viktigaste och den krävs för att hitta den perfekta reklamprodukten för din bransch. Det är upp till dig som märkesägare att komma på rätt produkt för din situation. Tänk utanför lådan och försök få reklamprodukten att sticka ut så att den sprider varumärket så länge som möjligt till så många som möjligt. Var även noga med att verkligen försöka ge kunden någon sorts användning av reklamprodukten